Duurzame Opweksystemen: verschil tussen versies

Uit Energie Kennisopslag
Ga naar: navigatie, zoeken
(Nieuwe pagina aangemaakt met '<strong>Duurzame Opweksystemen</strong> Duurzame opweksystemen kunnen van alles zijn. Windturbines, Zonnepanelen, Hydroenergie enz. zijn duurzame opwek...')
 
 
Regel 5: Regel 5:
 
Een voorbeeld hiervan is een [[STEG Centrale]] deze zijn in de regel [[Aardgas]]gestookt, maar het is technisch mogelijk om [[Biogas]] of [[Waterstof]] om te zetten naar [[Elektriciteit]] (en deels [[Warmte]]).
 
Een voorbeeld hiervan is een [[STEG Centrale]] deze zijn in de regel [[Aardgas]]gestookt, maar het is technisch mogelijk om [[Biogas]] of [[Waterstof]] om te zetten naar [[Elektriciteit]] (en deels [[Warmte]]).
  
Van elk systeem moet niet alleen beoordeel worden waar de [[Primaire Energie]] vandaan komt en wat daat de [[Uitstoot]] van is, maar ook wat de inzet van dat systeem in bredere zin betekent voor de uitstoot en ontwikkelling van het [[Energiesysteem]] als geheel. Vooral bij [[Restwarmte]] wat vaak vrij gemakkelijk gezien wordt als duurzaam wordt dit niet goed in kaart gebracht.
+
Van elk systeem moet niet alleen beoordeeld worden waar de [[Primaire Energie]] vandaan komt en wat daar de [[Uitstoot]] van is, maar ook wat de inzet van dat systeem in bredere zin betekent voor de uitstoot en ontwikkelling van het [[Energiesysteem]] als geheel. Vooral bij [[Restwarmte]] wat vaak vrij gemakkelijk gezien wordt als duurzaam wordt dit niet goed in kaart gebracht.

Huidige versie van 30 apr 2021 om 17:10

Duurzame Opweksystemen

Duurzame opweksystemen kunnen van alles zijn. Windturbines, Zonnepanelen, Hydroenergie enz. zijn duurzame opweksystemen. Sommige installaties kunnen beiden als duurzaam en niet duurzaam fungeren afhankelijk van de Energiedragers waarmee ze gevoed worden.

Een voorbeeld hiervan is een STEG Centrale deze zijn in de regel Aardgasgestookt, maar het is technisch mogelijk om Biogas of Waterstof om te zetten naar Elektriciteit (en deels Warmte).

Van elk systeem moet niet alleen beoordeeld worden waar de Primaire Energie vandaan komt en wat daar de Uitstoot van is, maar ook wat de inzet van dat systeem in bredere zin betekent voor de uitstoot en ontwikkelling van het Energiesysteem als geheel. Vooral bij Restwarmte wat vaak vrij gemakkelijk gezien wordt als duurzaam wordt dit niet goed in kaart gebracht.